Kik vagyunk mi?

Tudtad, hogy a fekete fokhagyma friss fokhagymából készül, és az eljárás során Mailard -reakció játszódik le?

Nem?

Nem baj, nem is ez a lényege a történetnek…

Szabó István vagyok és szeretném bemutatni a fekete fokhagymát, ahogy én készítem.

Több éve ismerkedtem meg ezzel a termékkel egy thai étteremben, ott kaptam a tányéromon az egyik rendelt étel mellé. Egyből elvarázsolt az a semmihez sem hasonlítható íz, amelyet az elfogyasztásakor éreztem. Azonnal tudtam, hogy ez „kell” nekem! De nemcsak fogyasztani, hanem elkészíteni és eljuttatni az emberekhez, hogy minél többen megtapasztalják ezt a különleges élményt!

Ekkor vágtam bele a kísérletezésbe és 4 év rengeteg tapasztalatával mára már saját üzemben készítem őket magam és családom fogyasztásán túl eladásra kínálva is! 

És a legdöbbenetesebb az egész történetben, hogy a gasztronómiai élményen felül számos jótékony egészségügyi hatása került napvilágra! A családban a legkisebbektől a legidősebbekig mindenki fogyasztja! Ugyanis eddig a fokhagyma pozitív élettani hatásait ismerve ugyan, de fogyasztani mégsem tudta mindenki, mert összetevői problémát okoztak több szempontból (emésztőrendszeri problémák miatt vagy csak egyszerűen az erős fokhagyma ízt nem kedvelők körében sem volt népszerű) Viszont a fekete fokhagyma egészségmegőrző hatása  a feldolgozás során 8-10 szeresére nő, felszívódása és emésztése könnyű lesz, valamint szagtalan.

Az általam készített termék különlegessége az édeskés ízében rejlik, amely a boltokban eddig fellelhető fokhagymáknál nem volt jellemző.

Tudni kell, hogy ezt az alapanyagot régóta használják az ázsiai kultúrában.  Hazánkban azonban meglehetősen drága és csekély kínálattal van jelen a piacon. 

Kövess minket Facebookon is!

1 month ago

Tömören☺www.fekete-fokhagyma.hu ... See MoreSee Less
View on Facebook